Jong belegen nagelkaas

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

Belegen nagelkaas is een middel pittige kruidenkaas met komijn en kruidnagel. De kaas is lekker hartig van smaak door de combinatie van deze kruiden met de kaas. Hij is stevig qua structuur zoals een echte Friese nagelkaas hoort te zijn en nog steeds goed te snijden met de kaasschaaf. Dit komt doordat hij van oorsprong iets minder vet bevat. Dit doet men echter om praktische redenen, namelijk om ervoor te zorgen dat de kruiden niet naar de bodem zakken.

De Belegen Nagelkaas wordt in Workum gemaakt, een echte Friese nagelkaas dus. Deze kaas wordt nog altijd op traditionele wijze gemaakt en heeft nog altijd dezelfde vorm en afmetingen. De vorm van de kaas wordt ook wel bestempeld als kanterkaas, dit om de hoekige randen van de kaas. Nagelkaas wordt vaak gegeten op roggebrood en volkorenbrood, maar kan ook zeker bij een kaasplankje, of door gerechten.  

 

Ingrediënten

 

Voedingswaarde per 100 gram

Gepasteuriseerde koemelk Energie: 1396,0kJ
Zout Energie: 336,0kcal
0,7% komijn Vetten: 25,4g
0,5% kruidnagel W.v. Verzadigde vetzuren: 15,2g
Zuursel Koolhydraten: 0,1g
Microbieel stremsel Suikers: <0,1g
Kleurstof: carotenen Eiwitten: 26,7g
  Zout: 2,73g
   

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Brood
  • Zwangerschap
  • Vegetariërs

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
  • Lactose
6,45 per 500g.

Op voorraad

* Verplichte velden

Liefde voor goed en lekker eten!

  • Gratis kaas bij iedere bestelling
  • Nooit lekke verpakkingen
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis

Hier heb ik zin in!

6,45 per 500g.

Op voorraad

Aanbevolen door 100%, Totaal aantal beoordelingen 265 door KiyOh