Even een dagje mee op de markt met de notenbar

We zijn even een dagje bij onze noten-collega’s op de markt geweest en waren wel benieuwd waarom de kraam altijd zoveel klanten trekt. Daarnaast willen we extra aandacht geven aan de notenbar, omdat we namelijk niet alleen gespecialiseerd zijn in kaas maar ook in nootjes. Onze collega Richard werkt nu vijf jaar bij de notenbar en heeft de fijne kneepjes van het vak goed meegekregen van de “dames”. We hebben hem gevraagd wat volgens hem de kracht is van hun werkwijze:notenboer richard

Vers, geen bleke nootjes en bakken op het moment dat de klant komt. Wij hoeven niet te schreeuwen op de markt, de geur van verse noten trekt de klanten wel naar de kraam. Zodra ze dat ruiken loopt het water hun vanzelf in de mond.


Op de markt is het altijd gezellig en levendig. Ook niet gek met een groot aanbod aan verse producten en gezellige marktkooplieden. Bij de notenbar doen ze altijd hun best om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn en een mooie presentatie neer te zetten. Elke week staat de notenbar klaar op vijf verschillende markten, namelijk:
- Eelde op woensdagmiddag
- Vries op donderdagmorgen
- Leek op donderdagmiddag
- Roden op vrijdag de hele dag
- Leens op zaterdag de hele dag

Kortom volgens ons ligt de kracht niet alleen bij lekkere nootjes, maar ook bij de gemotiveerde collega’s met oog voor kwaliteit. Elke marktdag bakken ze verse nootjes met grote zorgvuldigheid. En eerlijk gezegd pikken we soms stiekem even een lekker nootje mee.

Tot ziens op de markt of in de webshop!