Een overheerlijke salade met pompoen

Ingrediënten voor 4 personen

- 150 gram Belegen út Kollum
- ½ pompoen
- 150 gram sjalotten
- 3 eetlepels olijfolie
- 100 gram granaatappel pitten
- 150 gram gemengde sla
- ½ knolselderij
- 2 takjes rozemarijn
- Peper en zout

Dressing:

- 1 eetlepel vijgendip
- 4 eetlepels azijn
- Snufje zout
- 6 eetlepels notenolie
- 1 theelepel mosterd


Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kaas in gelijke repen. Snijd de pompoen, zonder pitten, met schil in repen. Schil de knolselderij en snijd deze ook in repen. Snijd de sjalotten in partjes. Schep de groente op een bakplaat met bakpapier. Snijd de rozemarijn fijn en bestrooi samen met de olijf over de groente. Breng op smaak met zout en peper. Rooster in ca. 20 minuten goudbruin en gaar. Meng de geroosterde groente met de sla, granaatappel pitten en de kaas in een kom. Doe alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar, meng het goed door elkaar en schenk het over de salade.