Morbiër de Jura

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

De Morbiër de Jura is een Franse kaas met romige en kruidige smaak. Dat heeft te maken met de bereidingswijze van de kaas, die in 1998 het AOC keurmerk kreeg. Dit betekent dat deze kaas alleen maar gemaakt mag worden van melk van koeien die gevoed zijn met gras, hooi en kruiden uit de Jura (de streek waar deze kaas vandaan komt).

De Morbier kaas wordt gekenmerkt door zijn prachtige grijze ader in het midden van de kaas. De ader bevat het as van druivenranken en geen blauwschimmel, zoals velen denken. De kaas is lekker op de kaasplank met een mooie volle rode wijn erbij.   

 

Ingrediënten 

 

Voedingswaarde per 100 gram

Rauwe KOEMELK   Energie: 1481kJ
zout   Energie: 357kcal
zuursel   Vetten: 29,0g
dierlijk stremsel   W.v. Verzadigde vetzuren: 20,0g
    Koolhydraten: 1,0g
    Suikers: 1,0g
    Eiwitten: 23,0g
    Zout: 1,30g
     

 

 

 

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Koken

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
  • Lactose
 11,15 per 500g.

Op voorraad

Liefde voor goed en lekker eten!

  • Gratis kaas bij iedere bestelling
  • garantie op luchtdichte verzending
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis*

Hier heb ik zin in!

 11,15 per 500g.

Op voorraad

Aanbevolen door 100%, Totaal aantal beoordelingen 298 door KiyOh