Hollandse gatenkaas

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

De Hollandse gatenkaas is een milde kaas met een lichtzoete nootachtige smaak. Deze kaas bevat weinig zout en wordt niet te lang gerijpt, waardoor de zoete smaak nog beter tot zijn recht komt.

De gaten in de kaas zijn te danken aan te bereiding van de gatenkaas. Hoewel de bereiding van deze kaas bijna identiek is aan de Goudse kaas, is er één groot verschil. Aan de Hollandse gatenkaas worden andere soorten melkzuurbacteriën toegevoegd, hierdoor zet de kaas uit tijdens de rijping, doordat er dus gaten ontstaan. Maar niet alleen het uiterlijk verandert erdoor, ook de zoete smaak is hieraan te danken.

De kaas is lekker voor op brood, om mee te koken of voor op de borrelplank. De kaas past het beste bij droge en toch fruitige witte wijnen en milde rode wijnen. Daarnaast past hij ook erg goed bij een zoetig en fris Belgisch biertje. Als u een wat pittigere gatenkaas zou willen hebben, dan is de Tynjetaler uitermate geschikt als vervanger.

Recepten

Gehaktbrood met gatenkaas en borgers

 

Ingrediënten 

 

Voedingswaarde per 100 gram

gepasteuriseerde KOEMELK   Energie: 1462kJ
zout   Energie: 352kcal
zuursel   Vetten: 27,3g
vegetarisch stremsel   W.v. Verzadigde vetzuren: 18,6g
    Koolhydraten: 0,1g
    Suikers: <0,1g
    Eiwitten: 26,6g
    Zout: 1,20g
     

 

 

 

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Brood
  • Koken
  • Zwangerschap
  • Vegetariërs

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
  • Lactose
 5,60 per 500g.

Op voorraad

* Verplichte velden

Liefde voor goed en lekker eten!

  • garantie op luchtdichte verzending
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis*

Hier heb ik zin in!

 5,60 per 500g.

Op voorraad

Aanbevolen door 100%, Totaal aantal beoordelingen 303 door KiyOh