Boerderijkaas met kruiden | Riperkrite

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

Riperkrite is een milde boerderijkaas met knoflook, bieslook en selderij. De kaas wordt door Sietse en Hendrika op de boerderij in Tijnje gemaakt en wordt door hen bereidt met gethermiseerde melk. Dit zorgt voor een romige en volle smaak. Daarnaast krijgt de Riperkrite krijgt zijn eigenwijze smaak doordat ze de kaas in een pekelbad doen met selderij en mosterd.

De melk van de Riperkrite wordt gethermiseerd, wat betekend dat de melk niet tot 72°C wordt verhit (pasteuriseren). Hierdoor blijven bepaalde enzymen, welke smaakbepalend zijn, werken tijdens het rijpen van de kaas. Op deze manier krijgt de Riperkrite een de kenmerkende “boerensmaak”.

Riperkrite is lekker voor op brood, bij de borrel of om mee te koken. Maak bijvoorbeeld eens een Friese gehaktbal met een blokje Riperkrite in de kern van de bal of combineer de kaas eens op een kaasplank met andere boerderijkazen.

 

Ingrediënten

 

Voedingswaarde per 100 gram

Gethermiseerde koemelk   Energie: 1610,0kJ
Zout   Energie: 390,0kcal
Zuursel   Vetten: 32,0g
Dierlijk stremsel   W.v. Verzadigde vetzuren: 21,0g
SELDERIJ   Koolhydraten: 0,0g
Bieslook   Suikers: 0,0g
Knoflook   Eiwitten: 25,0g
E251   Zout: 2,0g
    Natrium 825(mg), calcium 845(mg)

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Brood
  • Koken
  • Zwangerschap

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
  • Lactose
  • Mosterd
  • Selderij
 7,50 per 500g.

Op voorraad

* Verplichte velden

Liefde voor goed en lekker eten!

  • Gratis kaas bij iedere bestelling
  • garantie op luchtdichte verzending
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis

Hier heb ik zin in!

 7,50 per 500g.

Op voorraad