Zeer oude nagelkaas

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

De zeer oude nagelkaas is een Friese kanterkaas met kruidnagel en komijn van minimaal drie jaar oud. De kaas is zeer pikant en het zuivel is door zijn leeftijd bruin van kleur. De kaas wordt veelal geraspt en gebrokkeld met een dolkje. De kaas wordt daarom ook vooral gebruikt voor de borrel en van oudsher geraspt over de roggebrood. De lichtzoet smaak van het roggebrood in combinatie met de pittige kaas geeft een hele mooie smaakcombinatie. De kaas is lekker hartig en daarom ook te gebruiken door gerechten, maar houdt er dan rekening mee niet teveel te gebruiken door zijn sterke smaak.

Deze kaas wordt net zoals onze andere nagelkazen en komijnekazen gemaakt in Workum. Hier worden deze Friese specialiteiten met grote zorg gemaakt in de kaasmakerij. De kaas wordt na bereiding, gerijpt op houten planken tot ze de juiste leeftijd en smaak hebben. Pas als de kaasmeester het heeft goedgekeurd mag de kaas de deur uit en kunt u ervan genieten.

 

Ingrediënten 

 

Voedingswaarde per 100 gram

gepasteuriseerde KOEMELK Energie: 1821kJ
zout Energie: 438kcal
0,7% komijn Vetten: 32,8g
0,5% kruidnagel W.v. Verzadigde vetzuren: 20,6g
zuursel Koolhydraten: 0,1g
dierlijk stremsel Suikers: <0,1g
kleurstof: bèta-caroteen Eiwitten: 35,7g
  Zout: 3,10g
   

 

 

 

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Koken
  • Zwangerschap

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
10,45 per 500g.

Op voorraad

* Verplichte velden

Liefde voor goed en lekker eten!

  • Gratis kaas bij iedere bestelling
  • Nooit lekke verpakkingen
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis

Hier heb ik zin in!

10,45 per 500g.

Op voorraad

Aanbevolen door 100%, Totaal aantal beoordelingen 264 door KiyOh