Oude boeren komijnekaas | Leidse sleutelkaas

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

De oude boeren Leidse is een lekkere pikante boerenkaas met komijn. De kaas is bereidt met rauwe melk en is van oorsprong minder vet. Hij is vaak rond een jaar gerijpt en kan kleine eiwitkristallen bevatten. Door de rauwe melk, de komijn en zijn oudere leeftijd krijgt de kaas zijn unieke smaak. De originele oude boeren Leidse is te herkennen aan de gekruiste sleutel op de bovenkant van de kaas.

De oude boeren Leidse werd vroeger gemaakt op boerderijen rondom Leiden, vandaar ook zijn naam. Vandaag de dag gebeurd dit nog steeds, maar het aantal boerderijen die de kaas produceren is door de jaren wel geslonken. De gewone Hollandse komijnekazen worden vaak Leidse kaas genoemd, echter mag alleen deze oude boeren Leidse, “Leidse kaas” genoemd worden. De kaas kan een beetje brokkelen en is daarom goed te gebruiken op de kaasplank. Hij doet het tevens goed op een volkoren boterham, maar komt het best tot zijn recht op de kaasplank met meerdere pittige kazen en een stevige rode wijn, of ondergistende biersoorten.  

 

Ingrediënten 

 

Voedingswaarde per 100 gram

gepasteuriseerde KOEMELK Energie: 1831kJ
zout Energie: 439kcal
zuursel Vetten: 26,3g
dierlijk stremsel W.v. Verzadigde vetzuren: 15,7g
conserveermiddel: natriumnitraat Koolhydraten: 0,1g
0,9% komijn Suikers: 0,1g
  Eiwitten: 50,4g
  Zout: 2,58g
   

 

 

 

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Brood
  • Zwangerschap

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
9,75 per 500g.

Op voorraad

* Verplichte velden

Liefde voor goed en lekker eten!

  • Gratis kaas bij iedere bestelling
  • garantie op luchtdichte verzending
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis

Hier heb ik zin in!

9,75 per 500g.

Op voorraad

Aanbevolen door 100%, Totaal aantal beoordelingen 278 door KiyOh