Zwitserse Emmentaler gatenkaas

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

De traditionele Zwitserse Emmentaler is een gatenkaas met een nootachtige en licht zoete smaak. De Emmentaler die wij online verkopen is niet veel ouder dan zes maanden. Hierdoor blijft de kaas vrij soepel qua structuur en behoudt het zijn milde smaak.

De koeien voor de melk van de Emmentaler krijgen alleen maar gras en hooi, waarna vervolgens de kaas wordt bereidt met de rauwe melk van deze koeien. Hierdoor krijgt de Emmentaler zijn eigenzinnige smaak. De Emmentaler kazen worden vervolgens gemaakt in grootformaten. Ze zijn namelijk tussen de 75 en 100 kilo. Je kunt je dus voorstellen hoe uniek dit proces van kaasmaken moet zijn.

De Zwitserse Emmentaler is lekker bij donkere broodsoorten, noten en (zuid)vruchten. Daarnaast wordt de kaas ook veel gebruikt in gerechten, zoals een traditionele Zwitserse fondue samen met de Zwitserse Gruyere en Appenzeller, of met andere kazen die uw voorkeur hebben.  

 

Ingrediënten    Voedingswaarde per 100 gram
rauwe KOEMELK   Energie: 1660kJ
zout   Energie: 399kcal
zuursel   Vetten: 31,0g
dierlijk stremsel   W.v. Verzadigde vetzuren: 18,6g
    Koolhydraten: 1,0g
    Suikers: <0,1g
    Eiwitten: 29,0g
    Zout: 0,50g
     

 

 

 

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Brood
  • Koken
  • Zwangerschap

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
  • Lactose
 9,40 per 500g.

Op voorraad

* Verplichte velden

Liefde voor goed en lekker eten!

  • Gratis kaas bij iedere bestelling
  • garantie op luchtdichte verzending
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis

Hier heb ik zin in!

 9,40 per 500g.

Op voorraad

Aanbevolen door 100%, Totaal aantal beoordelingen 289 door KiyOh