Zwitserse gruyère kaas

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

De Zwitserse Gruyère (AOC) is een rauwmelkse kaas met een stevige structuur. De kaas heeft, afhankelijk van leeftijd, een lichtpittige smaak met een fruitig aroma. De Gruyère wordt de eerste dagen, tijdens het rijpen, één keer per dag gekeerd en met pekel ingewreven. Hierdoor krijgt de Gruyère zijn korrelige en licht vochtige korst.

Gruyère wordt gemaakt in de bergen en bereidt met rauwe melk. De kaaswielen wegen tussen de 25 tot 40 kilogram en worden nog altijd op traditionele wijze gemaakt.

Gruyère wordt veelal gebruikt in en over gerechten. Te denken aan fondue, uiensoep, aardappelgratin of in een omelet. Daarnaast is de Zwitserse gruyère ook erg goed te gebruiken op een kaasplank bij fruitige wijnsoorten. Probeer hem eens op een kaasplank met meer van onze buitenlandse kaassoorten.

 

Ingrediënten

 

Voedingswaarde per 100 gram

rauwe KOEMELK   Energie: 1660kJ
zout   Energie: 399kcal
zuursel   Vetten: 32,0g
dierlijk stremsel   W.v. Verzadigde vetzuren: 19,2g
    Koolhydraten: 1,0g
    Suikers: <0,1g
    Eiwitten: 27,0g
    Zout: 1,50g
     

Geschikt om te gebruiken bij:

  • Borrel
  • Brood
  • Koken
  • Zwangerschap

Allergenen (kan bevatten)

  • Melk
 17,45 per 500g.

Op voorraad

* Verplichte velden

Liefde voor goed en lekker eten!

  • Gratis kaas bij iedere bestelling
  • garantie op luchtdichte verzending
  • Altijd vers gesneden
  • Gratis verzending vanaf €50,-
  • Voor 16.00 besteld, overmorgen in huis

Hier heb ik zin in!

 17,45 per 500g.

Op voorraad