Kaasplank 'Luxe borrelavond'

38,95

Op voorraad

* Verplichte velden

  • Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis!
  • Gratis verzending vanaf €50!
  • Altijd vers gesneden en vers verpakt!
  • Meer dan 5000 tevreden klanten

Productinformatie

Over smaak, bereidingswijze, ingredienten en voedingswaarde

Variant voor 3-5 personen

250 gram truffelkaas 
250 gram morbier de jura 
250 gram alta badia 
250 gram Oud ambacht út Kollum (brokkel) 
250 gram stilton 
250 gram vijgenbrood

Prijs: €38,50

Variant voor 6-8 personen
350 gram truffelkaas 
350 gram morbier de jura 
350 gram alta badia 
350 gram Oud ambacht út Kollum (brokkel) 
350 gram stilton 
350 gram vijgenbrood

Prijs: €53,95

 

Variant voor 9-12 personen
500 gram truffelkaas 
500 gram morbier de jura 
500 gram alta badia 
500 gram Oud ambacht út Kollum (brokkel) 
500 gram stilton 
500 gram vijgenbrood

Prijs: €76,95

 

De kaasjes op deze plank zijn lekker pittig en goed met elkaar te combineren.
Ze variëren qua smaak doordat ze verschillende herkomst hebben en verschillen qua samenstelling van melk.
De zoete smaak van onze smeuïge vijgenbrood is een goede combinatie met deze pittige kaasjes. Hieronder leest u een korte beschrijving van de kaasjes:

De truffelkaas komt uit Italië en is gemaakt van schapenmelk, waarbij voorafgaand aan de rijping truffel in de kaas wordt gespoten. Tijdens de rijping van deze kaas trekt de smaak van de truffel door de kaas en krijgt de kaas zijn pittige smaak.

De Morbier du Jura is een kaasje uit Frankrijk. Dit is een half harde kaas gemaakt van rauwe koemelk, waarbij er een ader van druivenranken as door de hele kaas loopt. De samenstelling van deze kaas zorgt voor een smeuïge, maar toch pittige smaak.

De Alta Badia is een kaasje uit Zuid Tirol. De kaas is gemaakt van rauwe melk afkomstig van koeien die grazen in de bergen. De unieke samenstelling van het dieet van deze koeien zorgt voor een kruidige smaak. Echter is deze kaas de minst pittigste van het hele stel, maar door zijn unieke smaak hoort hij zeker in dit rijtje thuis.

De Blue Stilton komt uit Engeland en is wellicht bij de meeste mensen bekend. Het is een harde blauwschimmelkaas welke zijn pittige smaak krijgt door zijn lange rijping. Hij is goed te combineren met een volle rode wijn, maar ook met port. Uiteraard kunt u het nog specialer maken door dit kaasje enkele dagen thuis in de rodeport leggen. Hierdoor krijgt hij eerst een aangename zoete smaak en wordt hij pittiger in de nasmaak.

De Oud Brokkel út Kollum mag wat ons betreft niet ontbreken. Deze kaas, speciaal voor ons gemaakt in West-Beemster, kent zijn typisch Nederlandse eigenschappen. Heerlijk romig en toch krachtig in smaak, met mooie eiwitkristallen die zorgen voor een lekkere bite.

 

 

Aanbevolen door 100%, Totaal aantal beoordelingen 232 door KiyOh